Was tips!

We krijgen regelmatig vragen binnen over hoe je het beste het je sokken kunt. Een waslabel in je sokken, zit een beetje raar. De verpakking is het eerst dat je weg gooit. Daarom zetten wij het even voor jou op een rijtje.

40 graden is mogelijk voor de normale sokken en geldt niet voor de sportsokken.
Voor het milieu en je portemonnee is het beter om op 30 graden te wassen.  

Wij raden aan om alle sokken op 30 graden te wassen. Hierdoor worden je sokken ook perfect schoon, is beter voor het milieu en je portemonnee. 

Het is beter om je sokken niet in de droger te doen. Je moet al rekening houden met dat je sokken tot wel 5% kunnen krimpen. Daarom adviseren wij ook altijd net een maat groter te kopen dan dat je nodig hebt. De droger maakt het alleen nog maar erger.

De oplossing voor lonely socks

Ben je na het wassen één of meer sokken kwijt? Dan ben je niet de enige. Sommigen noemen het ook wel ‘het sokkenmysterie’. Want hoe zit het nou eigenlijk? Is het echt waar dat je wasmachine als het ware deze kledingstukken ‘op eet’? Jouw wasmachine is vooral dol op dunne sokken, die kunnen makkelijk worden meegenomen door de waterafvoer rand bij het rubber. Dit kun je makkelijk voorkomen om je sokken in een waszakje te doen. Deze zijn bij iedere drogist of IKEA, Blokker, Action etc. te koop. Dit gaat je veel frustratie schelen. 

Mocht je een betere oplossing hebben, laat het ons even weten. info@moonfoot.nl